Najlepša etno kafana u Guči nosi naziv „Broćića avlija“ i poznata je  po kvalitetnoj usluzi i hrani.

Avlija-01.jpg

2011. godine rođaci Miloš i Radojko Broćić  iz Guče počeli su da otkupljuju vajate po selima, prenosili ih u varošicu i podigli novo selo. Sad se tu nalazi  etno-restoran „Broćića avlija” u kome saboraši, iz večeri u veče, stojeći u prikrajku, čekaju slobodnu stolicu.

Avlija-02.jpg

Broćića Avlija je logičan naziv za ovaj unikatni  prostor. Broćići su jedna od najstarijih i najbrojnijih gučanskih porodica i oni su nosioci ovog projekta.

Avlija-03.jpg

Restoran oslikava život srpskog seljaka.

Avlija-04.jpg

Sve je u etno-stilu. Salaš, ambar, pivnicu, bunar i zaprežne sanke u Guču su doneli iz okolnih sela. Dok sedite na starinskim sećijama sa pozornice u Guči odjekuju trube. Inventar restorana čini 250 tronoški, 250 hoklica, 500 drvenih stolica sa naslonom.

Avlija-07.jpg

Tu su i bunar, volovska kola, kace. Svaki predmet i svaki objekat sa kojim se sretnete u Broćića Avliji uradjen je sa mnogo ljubavi i veštine, sa ciljem da boravak  gostiju učine  prijatnijim i nezaboravnim. Restoran poseduje 1100 mesta za sedenje.

Avlija-05-terasa.jpg

Izgradjena je terasa iznad letnje plaže u bašči ispod avlije. Inače, ko ne zna, korito reke Bjelice je uređeno sa ozidanim kamenim bedemom i postavljena je brana tako da celim tokom kroz Guču formira malo jezero duboko oko 1.5m.

Avlija-06-reka.jpg

Ponuda za trpezom Broćića Avlije  je kao u restoranima visoke klase. Vruća proja ,domaća  pogača, kajmak, kačamak, svadbarski kupus, hajdučki ćevap, pečenje praseće i jagnjeće ,meso bika u lepinji, vruća jagnjetina za poneti, domaće pogače iz kotobanja, domaći sok od maline i rakija „Broćića Avlija” koja se peče na licu mesta.

Avlija-08.jpg

Ko jednom poseti ovaj etno restoran vraćaće mu se uvek kada dolazi u Guču. 

Avlija 10

SABOR TRUBAČA 2019. REZERVIŠITE NA VREME ;)

SABOR TRUBAČA 2019. REZERVIŠITE NA VREME ;)

Dobro došli, dobrima došli!

Detaljnije

Smeštaj

Smeštaj

Ne osećajte se kao kod kuće ;)

Detaljnije

Hrana i piće

Hrana i piće

O hrani i piću ne razgovaramo :)

Detaljnije

Prijatelji